Back in school again!

geplaatst in: Blog | 0

Na 11 (soms lange) weken vakantie zijn de meiden nu al weer een dikke maand op school. Nienke is nu een ‘Sophomore’ op Green Hope High en Sophie is gestart met haar laatste jaar op elementary school/basisschool. Sophie is dol op haar school en vindt het maar niets dat dit haar laatste jaar wordt. Laatst zei ze tegen me: ‘Only one more year at elementary school mom and then I’m off to middle school and high school and before you know it I will be in college. Then you won’t see me anymore!’ Ik zei dat het voorlopig nog niet zover was, en dat we eerst dit jaar moesten doorkomen.
IMG_20160824_184010IMG_20160824_181849IMG_20160916_152559IMG-20160903-WA000

 

 

 

 

 

Nienke doet naast de gewone vakken op school ook mee met Cross Country running. Dit was de enige sport waarbij er geen try-outs werden gehouden en je dus ook echt mee kan doen. Tijdens de zomervakantie kon (of moest) je meedoen met de trainingen, vijf dagen per week om 7 uur ’s ochtends in het park. Op zich geen probleem, 11 weken vakantie is tenslotte lang en zo vul je in ieder geval een stukje van de dag in. Maar blijft veel, zeker voor iemand die niet van hardlopen houdt. Wat heel leuk is aan Cross Country is dat er veel sociale dingen worden georganiseerd, zoals pasta party’s en sleep-overs. Nienke heeft nu de smaak te pakken. Elke dag na school wordt er getraind en op woensdag heeft ze een wedstrijd. Nienke vindt vooral haar wedstrijdpak erg cool. Eind oktober eindigt het seizoen en wil ze graag try-out gaan doen voor indoor Track & Field. Een enorme verandering voor iemand die Cross Country moest gaan doen van haar moeder!

Nienke start de dag met chorus (koor). Het was een vak wat eigenlijk op de reservelijst stond, maar waarvoor ze helaas is ingedeeld. Ze dacht dat het een makkie zou worden, maar blijkt voor iemand die geen noten kan lezen best lastig. Een paar weken terug hadden ze een voorstelling, zodat de ouders konden zien hoever ze waren gevorderd. Bleek vooral een fondsenwervende avond te zijn, want zonder geld kan het koor niet draaien. Voor chorus moet je een lange zwarte jurk en parelketting kopen voor de voorstellingen, typisch Amerikaans, Nienk is er niet echt heel blij mee.
Sophie heeft dit jaar een nieuwe juf, niet haar favoriet op dit moment, maar zoiets moet groeien (hoop ik). Sophie was pissig, want deze juf heeft een andere aanpak met de SOAR feathers. Dat zijn de veren die ze kunnen verdienen als ze iets goed doen, bijvoorbeeld stil zijn of netjes in de rij lopen, maar ook behulpzaam zijn of opkomen voor een ander, levert een veertje op. Met de veren zijn leuke prijzen te winnen, bovenaan Sophie haar lijst stond vorig jaar ‘lunch met de juf’. Deze juf doet het anders. De veren die je verdient gaan allemaal samen in een grote pot. De juf trekt elke dag een veer en degene die erop staat krijgt dan een prijs. Sophie is echt narrig, want ondanks haar vele veren wordt ze niet getrokken. Dat geeft niet de positieve motivatie, waarvoor het eigenlijk bedoeld is.

IMG_1004._0Sophie doet mee aan veel activiteiten op school. Vorige week was er de International Walk-to-School Day. Dan drop je de kinderen op 500m afstand van school en lopen ze dit stukje samen met de gym juf, dat levert je een certificaat op. Het idee is het promoten van andere gezonde manieren om naar school te gaan. Hier in Cary werkt dat niet zo, omdat de kinderen relatief ver van school wonen en men niet gewend is aan fietsers (is echt levensgevaarlijk hier).

Verder is ze lid van de recycle club op dinsdag- en donderdagochtend. Op woensdag is ze om 8 uur op school voor Chorus. Ze zijn druk bezig met het instuderen van kerstliedjes, hoor ik nu al dagelijks. En op maandagochtend heeft ze touwtje springen. Sophie is geen ochtendmens en deze activiteiten betekenen dat Sophie eerder op moet. Tja, je moet er wat voor over hebben om in het Yearbook te komen. Aan het eind van het jaar krijgen alle kinderen zo’n boek, als aandenken. Alle klassen staan er in met foto’s van alle kinderen en juffen. Verder zie je foto’s van alle activiteiten en festiviteiten. Hoe actiever je bent, hoe vaker je erin terug komt. Gedurende al je schooljaren tot aan je 18e aan toe, krijg je zo’n boek. De bedoeling is dat de kinderen bij elkaar in het boek berichtjes achterlaten, echt gaaf!

IMG_20160915_192358

IMG_20160928_154915

Laat een reactie achter