Garage sale.

geplaatst in: Blog | 0

fun-yard-sale-facts_51db168d19774-640x3650Afgelopen zaterdag hielden de buren een garage sale. Soof is dol op garage sales en toen zij hoorde dat de buren meededen dook ze haar kamer in om te kijken wat zij zou kunnen verkopen. Samen met de buurjongen hadden ze alles een prijsje gegeven. Soof had wat moeite met sommige prijzen, omdat ze ze gewoon weg te laag vond. Ik hoorde haar tegen de buurjongen zeggen: ‘Nee, geen 2 dollar, ik heb daar 20 dollar voor betaald, van mijn eigen geld!’

Een garage sale is eigenlijk het verkopen van spullen die je niet meer nodig hebt vanuit je garage en de oprit. Om 07.00 uur was de officiële start, maar ik zag om 06.30 al auto’s door de straat rijden om even te scannen wat het aanbod was. De buurvrouw vond dit niet zo grappig en sprak de klanten aan. Zij gaven aan dat dit een ongeschreven wet van een garage sale is en dan had ze maar een bordje moeten plaatsen met daarop ‘no early birds”!

Alle deelnemers in de wijk kregen een ballon om hun mailbox gebonden. Er was veel reclame gemaakt in locale krantjes en op Graigslist (de Amerikaanse Marktplaats, die qua opmaak stamt uit de prehistorie), dus van heiden en ver kwamen de koopjes jagers.

Soof en de buurjongens hadden lemonade gemaakt en ook dat zou in de verkoop gaan, voor een dollar per glas. Dat werd vrij snel bijgesteld naar 50 cent. Was zo leuk om te zien, ze waren aan het roepen naar auto’s en de mensen die uitstapte hadden geen kans om ‘nee’ te zeggen. De lemonade werd gewoon in hun handen gedrukt en na de eerste slok kon men niet meer terug. En dan zeggen drie kinderen : Thank you! Tja, dan ben je verkocht!

De verkoop ging goed. En net zoals bij ons op Koninginnedag/Koningsdag, gingen Soof en de jongens hun zuur verdiende centjes uitgeven bij andere garage sales in de wijk. Soof kwam terug met hoge hak schoentjes, een ijshockey stick (speelt zelf geen ijshockey) en een gratis TV. Niet slecht voor een zaterdagochtend.

 

 

images

images-2images-3

Laat een reactie achter